Nyheter

Optimalt ”studsiga” dragfjädrar till studsmattor framtagna

24/08/2018 Finns det något mer fjädrande än en studsmatta? I gemene mans ögon är det säkert ett typiskt användningsområde för en fjäder. Självklart arbetar Lesjöfors med att utveckla marknadens bästa och mest hållbara dragfjädrar även för trampoliner.
nyhetsbild

I var och varannan villaträdgård står numera en studsmatta uppställd. Barn i alla åldrar älskar att hoppa, leka och göra volter på mattorna. Att ”studset är lagom” och att fjädrarna håller år ut och år in är avgörande för att produkten ska bli en storsäljare. Utöver sortimentet av konsumentprodukter finns även en marknad för proffstrampoliner som ställer lite högre krav på prestanda.

Fyra varianter av dragfjädrar testades

Lesjöfors Industrifjädrar i Herrljunga kontaktades under våren 2018 av en större aktör på marknaden. Önskemålet var en fjäder med ”bättre känsla” och högre kvalitet. Efter ett gemensamt möte med kunden så arbetades fyra förslag på nya dragfjädrar fram med olika hårdhet och egenskaper. Kundföretaget beställde en uppsättning av varje fjäder varpå tester kunde påbörjas.

- Fyra av Sveriges främsta trampolinhoppare bjöds in för att testa fjädrarna i skarpt läge. Engagemanget var stort och till slut kunde man enas om att den ena av de fyra varianterna var den med bäst fjädringsförmåga, säger Henrik Berner försäljningsansvarig för Lesjöfors i Herrljunga.

Samarbete i koncernen

Fjädrarna till premiumvarianten av studsmattorna kommer att börja levereras i början av 2019. Fjädrar till fler produkter i sortimentet kan komma i fråga efter det.

- Projektet är ett bevis på fint lagarbete mellan kunden och flera Lesjöforsbolag, där prototyper och tester utförts i Herrljunga och sedan övergår i produktion vid anläggningen i Nordmarkshyttan, säger Henrik Berner.

DP

Nyheter

Se arkiv
The Complete Spring Supplier
© 2024 Roc Springs. All Rights Reserved.